île Sagit
Contact & bookingContact_%26_booking.html
Voor-stellingenVoorstellingen.html
Over onsOver_ile_Sagit.html
AgendaAgenda.html
HomeHome.html
 
 


Bij Monique Vermeulen in de SAMWD van Lier blaast Sarissa Rombouts haar eerste noten op de saxofoon, waar zij in 2006 afstudeert en een stadsmedaille behaalt. In hetzelfde jaar wordt ze laureate van de Dexiawedstrijd Axion Classics. Sarissa stroomt verder naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen in de klas van Hans de Jong. In 2011 behaalt ze haar Master Saxofoon, in de richting sociaal-artistieke muziekpraktijk, en haar Lerarendiploma.

Als saxofoniste is ze lid van Hamonie “De Nachtegaal” uit Ranst, en het Alumni Harmonieorkest uit Leuven. Met gitariste Martje Sermeus vormt ze het duo île Sagit, en loopt met haar sopraansaxofoon op stelten bij de “Ensorfanfare”. Bij “Diatomee”, een muzikale performance in combinatie met zilversmeedkunst, speelde ze eveneens sopraansaxofoon. Sarissa volgde masterclass bij het Aurelia Saxofoonkwartet, Claude Delangle, Rascher Saxquartet, Jean-Marie Londeix, Daniel Kientzy, en Philippe Geiss, en deed projecten mee bij Champ d’action en de Orkestacademie. Naast de saxofoon bespeelt ze met het “Labo nieuwe Muziek” uit Lier een glazen instrumentarium onder de noemer “Glassonant”. Met het oog op een brede muzikale basis speelt Sarissa ook piano, klarinet en diatonische accordeon.

Als pedagoog geeft Sarissa saxofoonles aan de SAMWD van Lier, en geeft muziekinitiatie en saxofoon in House of Music te Antwerpen.

In de sociaal-artistieke muziekpraktijk werkt Sarissa met verschillende doelgroepen. Tijdens de Kunstzinnige Vakanties in Huis Goeland (waarvoor ze in 2009 de prijs “Cultuur bindt Jeugd” van de Koning Boudewijnstichting ontving) wordt muzikaal gewerkt met mensen met een beperking. Onder de noemer ‘Een andere dementie in muziek’ worden luistersessies verzorgd voor mensen met dementie. Met haar duo île Sagit tourt ze met de zintuigprikkelende muziekvoorstelling “Berenjacht”, voor kinderen van 2 tot 6 jaar. In het project “Babelut” doet ze onderzoek naar de invloed van muziek op baby’s en peuters, en maakte de voorstelling “Splash” en “Muzikale groenten”. Freelance werkt Sarissa workshops uit voor Musica, deFilharmonie, Jeugd&Muziek.


Links :
www.ilesagit.be
www.house-of-music.be
www.samwdlier.be
www.denachtegaal.net
www.aholeuven.be
www.cirkusinbeweging.be/ensorfanfare
www.bovenkamerproducties.be/Diatomee
www.musica.be