île Sagit
Contact & bookingContact_%26_booking.html
Voor-stellingenVoorstellingen.html
Over ons
AgendaAgenda.html
HomeHome.html
 
 


Martje Sermeus en Sarissa Rombouts leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hun gemeenschappelijke interesse voor sociaal – artistieke muziekprojecten leidde tot een eerste samenwerking op het Babelutfestival.

Later bracht hun passie om te verrassen en te verbazen via kunst hen weer bij mekaar en sinds juni 2009 vormen zij het eigenzinnige duo île Sagit. De vrees dat er weinig goede muziek zou bestaan voor een bezetting van klassieke gitaar en saxofoon, bleek na enig opzoekwerk ongegrond. île Sagit brengt een boeiend en geanimeerd concertprogramma met werken van hedendaagse componisten als Géza Frid, Chiel Meijering en Greg Caffrey.

île Sagit voorziet eveneens de muzikale omlijsting van familiale aangelegenheden, feesten en bedrijfsevenementen. Hiervoor beschikken zij over een aangepast repertoire.

Naast hun optredens als concertmusici wil île Sagit ook een breder publiek bekoren door het verzorgen van muziektheatervoorstellingen, workshops en zinnenprikkelende snoezelmomenten. De voorstelling "Berenjacht" tourt sinds 2010 doorheen Vlaanderen, en werd ondermeer geprogrammeerd door Jeugd & Muziek en Gezinsbond Vlaanderen.

In 2012 ging de kleutervoorstelling "Egel en Ballon" in première, die eveneens gepromoot wordt door Jeugd & Muziek.